De omgeving van de vakantiewoning

Een schitterende locatie, de woning ligt centraal in het “PARC NATUREL DU LUBERON” een schitterend natuurpark, de ideale locatie voor een boeiende natuurwandeling of een uitdagende fietstocht in het hart van de echte Provence.Apt ligt in de Luberon streek (departement Vaucluse).

Een regio bekend voor de rijke cultuur, de zomerfestivals in de steden Avignon (Middeleeuws Pauselijke stad) en Orange (Romeinse erfenis) zijn wereldberoemd.

De diverse authentieke bergdorpjes waar de tijd is blijven stilstaan zijn het ideale decor voor de diverse vakantiehuizen. De Mont Ventoux kijkt uidagend toe en nodigt u uit tot een beklimming per fiets of voor de minder geoefende “per auto”. Vanop de top van deze kale reus van de Provence krijg je een schitterend uitzicht op de zee, de Alpen en de Rhône.

Gelegen (Provence – Vaucluse – Luberon) dichtbij alle bekendste en mooiste Provençaalse dorpjes zoals Gordes (15min.), Lourmarin (15min.), Ménerbes (30min.), Apt (5min.), Bonnieux (15min.), Lacoste (15min) enz.

Ook de bekendste grotere steden als Avignon, Aix en Provence … liggen binnen handbereik.

Apt (2km)

uitgeroepen tot 1 van “les plus beaux villages de France” is bekend voor zijn charmante verkeersvrije steegjes en de zeer gezellige authentieke markt op zaterdagochtend. Ruime keuze aan Provençaalse restaurants, leuke winkeltjes en uitnodigende terrasjes. Alsook zijn net buiten het centrum alle warenhuizen aanwezig waar men alle inkopen kan doen voor een gezellige barbecue.

Roussilon (9km)

De “Okerstad” is werkelijk uniek en zeker uw bezoek waard. De vele okermijnen zorgen door hun grillige vormen en hun prachtige rode kleur voor een schitterend schouwspel. Tip: doe schoenen aan die gerust mogen vuil zijn, de rode stof blijft onvermijdelijk kleven. Ideaal decor voor het nemen van prachtige foto’s

Gordes (18,5km)

Waarschijnlijk het meest bekende dorpje wederom bovenop een heuvel is werkelijk schitterend. Alle woningen zijn hier verplicht opgetrokken uit “boriestenen” (stenen van oude schaapsstallen) wat het geheel uitzonderlijk mooi maakt. Een minpuntje is wel dat de enorme toeristenstroom kan zorgen voor een zeer drukke bedoening en dat de plaatselijke horeca hiervan profiteert door zeer hoge prijzen te hanteren.

Bonnieux (11,9km)

Typisch bergdorpje met zeer lekkere authentieke restaurants (La Bastide de Capelongue, Le Fournil, L’Arôme, La gare de Bonnieux ..) en diverse mogelijkheden tot het maken van mooie wandelingen zoals in het Foret de Cèdres.

Lacoste (16km)

Bekend voor zijn gedeeltelijk herbouwde ruïnes van het beruchte kasteel ooit eigendom van de Markies De Sade en nu in het bezit van de bekende ontwerper Pierre Cardin.

Saignon (4,6km)

Een zeer charmant dorpje rond de top op een heuvel op een paar minuutjes van Apt en beschikt over enkele zeer vermaarde, goedkope restaurantjes.

Buoux (7km)

Klein minuscuul bergdorpje met als attractiepunt “het voormalige fort van Buoux”

Lourmarin (17km)

De huidige woonplaats van Peter Mayle die met zijn boek “One Year in the Provence” de Luberonstreek wereldberoemd heeft gemaakt met als gevolg dat dit nu de meest bezochte regio van Frankrijk is. Een negatief punt is de bijhorende prijsstijging van de woningen die ervoor gezorgd heeft dat na de Franse Rivièrea de “Luberon” de duurste streek van Frankrijk is voor het bouwen en/of de aankoop van een huis of bouwgrond. Het leven daarentegen, zoals de prijzen van het eten en drinken in de diverse restaurants is meestal een stuk lager dan in België.

Ménerbes (20,5km)

Een van de beroemdste hooggelegen dorpjes van de Luberon, wellicht ook 1 van de mooiste ! Een echte aanrader.

L’Isle-sur-la-sorgue (29km)

Het op 1 na (nr 1 is Parijs) grootste antiekcentrum van Frankrijk. Talrijke antiquairs en de schitterende zondagse antiekmarkt, alsook enkele zeer goede restaurants en de diverse kanalen die de smaragdgroene Sorgue door het authentieke stadje leiden maken van L’Isle-sur-la-sorgue het “Venetië van de Comtat Venaissin”.

Avignon (50km)

De cultuurstad bij uitstek ! Deze pausenstad is met zijn enorm artistieke erfgoed en zijn wereldvermaarde theaterfestival niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Voorzie zeker een bezoek aan het Palais des Papes.

Orange (53km)

Evenals Avignon staat deze stad met zijn Romeinse monumenten op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Zeer aangename steegjes in de oude stad zorgen voor de ideale stadswandeling. In het antieke theater worden al meer dan anderhalve eeuw openluchtvoorstellingen gegeven.

Aix-en-Provence (54km)

Deze zeer gezellige stad bekend als thuisbasis van de beroemde schilder Paul Cézanne is nu door de vele studenten een ideale mix van een moderne stad met een klassieke stad door zijn oude stadsdeel met zijn 17de en 18de eeuwse karakter. Prachtige herenhuizen, authentieke pleinen, statige lanen en unieke fonteinen zijn nu het decor voor de studenten terug te vinden in de vele café’s en terrasjes. Aix is ook een ideale winkelstad.

Marseille (79km)

Deze oudste stad van Frankrijk is nu een pittoresk geheel van hartelijkheid, cultuur en een zeer uitgebreid handelscentrum. De vele immigranten met hun eigen dorpen en markten zorgen voor een fantastische mediterrane smeltkroes. De Vieux Port is het kloppende hart van de stad, proef zeker een lekkere bouillabaisse in een van de vele typische visrestaurantjes bij de haven. Le Panier is de wijk met zijn mediterrane trekjes. Let wel op voor de pickpockets !

Buiten de stad, na een kwartiertje rijden kom je in de paradijselijke wereld “Les Calanques”, een helderblauwe zee met prachtige inhammen en spierwitte rotsen.

Arles (99km)

Hoofdstad en inkompoort van “la Camargue”, bekend voor de prachtige Romeinse arena met zijn stierengevechten. Uiteraard is de stempel goed zichtbaar die Vincent Van Gogh op deze stad heeft gedrukt (of geschilderd). Recentelijk is Arles de stad van de Fotografie geworden.

Les Baux-De-Provence (59km)

Deze uit de rotsen gehouwen adembenemende ligging is een populaire toeristische attractie met aan weerszijden een duizelingwekkende ravijn. In de zomer meestal te druk voor een bezoek.

Abbaye de Sénanque (28km)

Waarschijnlijk de meest gefotografeerde abdij (net buiten Gordes), bekend voor de in front gelegen prachtige lavendel velden.

Vaison-la-Romaine (73km)

Romeinse ruïnes, de middeleeuwse bovenstad, de kloostergang van de oude kathedraal … een leuke plaats met vele Romeinse restanten … een ware droom voor de historicus.

Mont Ventoux (56km)

De Provençaalse reus en grote liefde van onze wielertoeristen.